De actie van het Katholiek Vlaams HoogstudentenVerbond (KVHV) waarbij ze de IJzertoren bezetten, ging niet onopgemerkt voorbij. Primeur was dan wel voor RechtsActueel, al snel namen andere media het ook over. Uit de Vlaamse Beweging kwamen, zowel links als rechts, in overdonderende mate positieve reacties en werd ons bericht over de actie uitgebreid verspreid. Het IJzerbedevaartcomité kon er niet zo mee lachen.

Het IJzerbedevaartcomité beweert nu dat het KVHV een branddeur heeft beschadigd en eist daarvoor een bedrag tussen de 2.000 en 3.000 euro. Uiteraard is deze bewering compleet belachelijk voor meerdere redenen. Om te beginnen heeft het KVHV respectvol omgesprongen met de IJzertoren, zo namen zij bijvoorbeeld zelf vuilzakken mee om eventueel afval zelf op te kunnen ruimen. Maar ook een praktisch feit toont aan hoe belachelijk deze bewering van vandalisme is: het KVHV zat een verdieping boven de branddeur en kan onmogelijk deze beschadigd hebben. Eerlijkheidshalve dienen we erbij te vermelden dat in dit bedrag ook de kosten zitten van “onderzoek naar eventuele schade” en “gemiste bezoekersinkomsten”.

We kunnen dan ook concluderen dat het niet zozeer om vandalisme gaat, maar dat het IJzerbedevaartcomité zeer verveeld zit met de actie, die aantoont hoezeer zij afdwalen van het oorspronkelijke IJzertestament, en uit chagrijn kiest voor deze weg.

RechtsActueel houdt u op de hoogte!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “IJzerbedevaartcomité wilt KVHV proces aandoen”

  1. Super! Na het Gravensteen, nu de IJzertoren!
    We kijken hoopvol uit naar de volgende.
    Houzee!

Trending

%d bloggers liken dit: