Waterkanon een probleem voor Engelse politie? Tegen de Ierse Rebels lag dat blijkbaar anders!

Vorige week mochten we vaststellen hoe moeilijk het ligt in Engeland om het waterkanon in te zetten. De enige wapens die de Britse politie mag gebruiken zijn (telescopische) matrakken en pepperspray. Nog niet zo gek geleden tot op de dag van vandaag, in een land niet zo ver van Engeland, vecht een volk al jaren voor zijn vrijheid. Dat volk, de Ieren, kent al sinds jaar en dag het gebruik van het waterkanon… tegen de Ierse Rebels in Noord-Ierland. En het zijn net diezelfde Britten – die problemen hebben met het gebruik van het waterkanon – die minder problemen hebben wanneer ze op ‘verplaatsing’ de orde moeten handhaven. Ter ere van die Noord-Ieren het liedje Bloody Sunday van de Ierse Rebelgroep Gary Og. Kippenvelmoment.