Rellen in Londen nu ook in ‘multicultureel’ Brixton

De rassenrellen in Londen, gestart door honderden allochtonen tegen de politie als teken van solidariteit nadat een crimineel door de politie werd neergeschoten, hebben een tweede nacht op rij de Britse hoofdstad in rep en roer gezet.  Volgens de BBC werden nu ook Enfield, Walthamstow and Waltham Forest in Noord-Londen getroffen, maar werd er ook gevochten en geplunderd op het ons beter bekende Oxford Circus in het centrum van de stad, en in het zeer ‘multiculturele’ zuidelijk gelegen Brixton.

Vooral dat laatste zal de moedige ordediensten zorgen baren.  Brixton staat in Groot-Brittannië synoniem voor de multiculturele chaos; het is zowat te vergelijken met Borgerhout of Molenbeek bij ons.  In de jaren ’80 braken er de zwaarste naoorlogse rellen in Groot-Brittannië uit, waarbij duizenden mensen dagenlang met de politie vochten, en dat werd de jaren daarna herhaaldelijk overgedaan – doorgaans uit sympathie met door de politie aangepakte criminelen.

In de verslaggeving door de BBC valt op dat de verslaggever ter plaatse zich verwondert over het feit dat agenten pas laat na de start van rellen en plunderingen ter plaatse komt.  Maar dit is natuurlijk de nachtmerrie van elke politiechef in een miljoenenstad als London: indien allochtonen overal verspreid rellen beginnen of plunderingen begaan, dan is het gewoon onmogelijk overal tegelijk voldoende politiemensen aanwezig te krijgen…

Bekijk ook de schokkende foto’s van het resultaat van de rellen op de webpagina’s de Daily Mail.