Volgens de eigenzinnige Nederlandse omroep Powned deelt de Europese Unie met ons belastinggeld gratis GSM-toestellen en een kaart met beltegoed uit aan 10.000 werklozen in Roemenië.  Zo kunnen ze sneller bellen of gebeld worden als er een baan voor ze beschikbaar is. Dat meldde de Roemeense televisiezender TVR 1.

Het gaat om een proef in twee provincies, die wordt betaald door de Europese Unie. Het experiment maakt deel uit van een groter project om de werkloosheid in Roemenië terug te dringen. Het land heeft een werkloosheidscijfer van ongeveer 7 procent. Het aantal Roemenen zonder werk zal volgens onderzoekers de komende jaren rond de 500.000 blijven schommelen. De EU heeft voor het project in totaal een bedrag van 3,7 miljoen euro uitgetrokken.

Volgens de betrokken arbeidsbureaus heeft weliswaar 90 procent van de werkzoekenden een vaste telefoon en beschikt 60 procent van hen over een GSM, maar kan de rest slecht worden bereikt als er zich een passende vacature voordoet of wanneer er in de omgeving een banenmarkt plaatsvindt.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d