Door de Stad Antwerpen verwijderde junkies De Coninckplein Antwerpen zitten nu… 80 meter verder!

Enkele maanden geleden besliste het Antwerps stadsbestuur om het De Coninckplein in de Antwerpse Seefhoek ‘drug(gebruiker)-vrij’ te maken. Dagelijks patrouilleerde menig politieagent om de junkies, dealers en alcoholiekers van het plein te ‘registreren’ en weg te sturen. Maar de vraag is: waar zijn die nu naartoe? Het antwoord is verbijsterend!

Zoals steeds wanneer de Stad Antwerpen dergelijke ‘opkuisacties’ onderneemt is het uitkijken naar de plaats naar waar de problemen zich gaan verplaatsen. Doorgaans is dat wel een eindje weg van de oorspronkelijke plaats, maar in het geval van het De Coninckplein is dit allerminst het geval.

De junkies en andere marginalen zitten nu gewoon 80 meter verder op een ander ‘pleintje’. Het enige wat hen scheidt van het De Coninckplein is het Koninklijk Atheneum Van Antwerpen. De nieuwe ‘rondhangstek’ is de kruising van de Van Maerlantstraat en de Osystraat. Deze straat werd destijds afgesloten voor doorgaand verkeer om de straatprostitutie tegen te gaan. Er werd een pleintje aangelegd met bankjes en wat heeft een junkie of alcoholieker meer nodig dan een bankje op een plein?

Op de volgende gemeenteraad zal waarschijnlijk over deze schandelijke vaststelling gedebatteerd worden zo werd ons gemeld door oppositiepartij Vlaams Belang. Het is ook voor deze partij dat ik onderstaande reportage maakte over de drugproblematiek in Antwerpen-Noord. Verschillende drugdeals werden met de camera vastgelegd en ook kan u zien dat er in de buurt van de ‘free clinic’ aan het Antwerpse Sportpaleis gemakkelijk drugspuiten te vinden zijn. Antwerpen heeft nog een lange weg te gaan!