Citaten van de dag

Bryce De Ruyver, professor strafrecht Universiteit Gent, oud-adviseur van Open VLD-premier Verhofstadt, in P-Magazine van 26/7/2011 over de Albanese maffia:

Vraag: Sinds 2010 is de visumplicht voor Albanezen uit Albanië versoepeld en nu overweegt men om hetzelfde te doen voor de Albanezen uit Kosovo.  Is dat verstandig gezien het grote percentage criminelen dat meereist in die migratie?

Antwoord: ‘ Ik heb daar zeer mijn twijfels over.  Maar dat zijn beslissingen van de Europese Unie en die zijn bijna altijd gebaseerd op financiële, economische en politieke overwegingen.  Ik als criminoloog bekijk het fenomeen vanuit een andere hoek en dan ziet die onbeperkte migratie er helemaal niet zo goed uit.  Ik heb altijd gezegd dat men Europa beter eerst in de diepte uitwerkt eer over te gaan tot uitbreiding.  Nieuwe Europese lidstaten als Bulgarije en Roemenië zijn wel heel erg vertegenwoordigd in de misdaad.’

Burgemeester van Dilbeek Stefaan Platteau (Open Vld) over de zigeuners op zijn grondgebied, De Standaard, 28 juli 2011:

“De inwoners van Groot-Bijgaarden en omgeving zijn echter niet gelukkig met hun aanwezigheid. Deze zigeuners trekken immers naar het dorpscentrum en als bij wonder worden ’s anderendaags een heleboel inbraken geregistreerd.”

Het is nu maar te hopen dat er geen walgelijke gek Albanezen of zigeuners gaat neerschieten, anders zal door alle media beweerd worden dat de ideeën van Open VLD dat soort daden veroorzaken…