Tom Van den Troost, nationaal persverantwoordelijke van Vlaams Belang, verlaat de partij.  In een scherpe brief die verzonden werd aan een aantal mensen geeft hij toelichting bij zijn beslissing.  Inhoudelijk kan hij zich niet langer vinden in de koers van de partij. 

‘Want wat voor een partij is het Vlaams Belang vandaag geworden?’, zo klinkt het.  ‘Een partij die, bijvoorbeeld inzake immigratie, weigert de verpakking van haar (terechte) boodschap aan te passen aan de tijdsgeest (zonder aan radicaliteit in te boeten!) en hoe langer hoe meer een ronduit plat in plaats van radicaal (en Vlaams-nationaal) discours voert’.

Daarnaast is er scherpe kritiek op de houding van de Antwerpse kopstukken.  ‘De beslissing is louter het gevolg van de pijnlijke vaststelling dat de idealistische strijdpartij van weleer is getransformeerd in een lucratief pensioenvehikel ten behoeve van enkele Antwerpse kopstukken’, zo klinkt het.  Er wordt daarbij verwezen naar financiële wanpraktijken, en voorzitter Bruno Valkeniers wordt bestempeld als ‘ijdele keizer zonder kleren’.

Met Van den Troost verliest het VB iemand die een sleutelfunctie bekleedde in de interne organisatie van de partij:  nationaal persverantwoordelijke, medewerker van de partijvoorzitter, coördinator van de nationale redactie (die de nationale website en de lokale bladen volschrijft) en verantwoordelijke van het partijblad Vlaams Belang Magazine. Na Frank Vanhecke zelf, Koen Dillen en Jurgen Ceder is Tom Van den Troost de laatste drager van de kist van Marie-Rose Morel die het VB de rug toekeert.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Nationaal persverantwoordelijke Vlaams Belang stapt op”

 1. Beste Marc.

  Om een zweeppartij te zijn heb je mensen nodig die een zweep kunnen hanteren en die zweep ook inhoudelijk ( ideologisch ) kunnen sturen.
  De partij heeft in de loop van de jaren alle kaders en subkaders die dat wilden en konden doen vervangen door carierejagers en softies die een zacht discour wilden hanteren .
  De partijtop( ook en vooral Dewinter ) heeft deze gang van zaken gesteunt en bevorderd.
  Je hebt nu nog een plastieken zweepje over, het burgerlijk door de Belgische staat onderhouden elastiekje dat Filip noemd.
  De rest is mondood en politiek dood gemaakt door die gasten.
  Hoe je die ooit terugkrijgt mag alleen joost weten;
  De partijleiding die nu nog overschiet ( Dewinter ) ziet geen heil in een veruiming naar rechts naar groepen zoals het N-SA .
  Hij zegt zelf dat het N-SA niet zijn politieke vrienden zijn.
  Maar mijn vraag is dan.
  Wie zijn de politieke vrienden van Filip in Vlaanderen dan wel.
  Die paar joden daargelaten?

  1. Beste Eddy,

   Het is niet omdat U nog altijd kwaad bent op Dewinter en alle Joden omwille van Uw terechte c4 dat het VB geen mensen meer heeft om de zweep vast te houden. Verre van!

   Al vergeten hoe de Franstalige pers moord en brand schreeuwde een tijd geleden op alle voorpagina’s omwille van een VB voorstel over amnestie? Of die hele ‘zakmesjes-affaire’? Of het doorbreken van het CS in het VP? Of … Of… Of…

   Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat er om dat Uw groupuscule, net als dat van Van Hecke, voornamelijk uit rancune handelt eerder dan uit oprechte ideologische bekommernissen (En dan bedoel ik niet mensen zoals Jan De Beule van wie ik geloof dat ze ter goeder trouw zijn.). Neem nu bijvoorbeeld dat aan elkaar gelogen stukje over ‘vreemdelingenterreur in Kallo’ van de 19de juni. Het is daarin bijvoorbeeld pertinent onwaar dat het Vlaams Belang die mensen aan hun lot heeft overgelaten. Hetgeen U overigens maar al te goed weet maar waarvoor U nooit een aanpassing heeft opgesteld. Integendeel, op het eigenste moment dat er wel degelijk sprake was van een gevaarlijke situatie gooide U nog extra olie op het vuur!

   In ieder geval, er is een verschil tussen radicaliseren en marginaliseren. Het eerste mag van mij terug meer gebeuren met het Vlaams Belang, het tweede is iets waar jullie volop mee bezig zijn. Derhalve besef ik dan ook dat elk debat bij voorbaat zinloos is.

   Wat er ook van is, veel succes met de dagvaardiging, vrije meningsuiting gaat boven alles.

   Groet.

  2. Beste J.E

   Liegen is in jullie partij de vervanging van politieke idiologie geworden.
   Dat blijkt nog maar eens uit u reactie.
   En mijn beste, mijn zogezegde jodenhaat is inderdaad marginaal als je die vergelijkt met de jodenhaat die Filip en de oude garde jaren heeft tentoongespreidt.
   Als een mug sommigen had gestokken dan was het zeker een joodse mug die schuldig was.
   Gewoonweg alles was de schuld van de joden in jullie partij vroeger.

   Van marginaal begrip over de economie en andere zaken gesproken, dat was nog eens marginaal.
   En beste, mocht de Belgische staat niet miljoenen aan u partij geven.
   Dan zouden jullie niet alleen ideologisch marginaal zijn.
   Jullie zouden niet eens meer bestaan.

   En waarom mensen zoals u die hun naam niet eens durven noemen een verschil maakt tussen mij en andere militanten van het N-SA is een raadsel.
   Die anderen hebben namelijk nog meer kritiek dan ik op de partij.
   En aan u reactie te zien, ZE HEBBEN GROOT GELIJK.

   En verder heb ik u steun voor mijn proces niet nodig.
   Van watjes en doetjes en babbelflaminganten verwacht ik niks anders dan de zever hierboven door u neergepend.

   1. Beste Eddy,

    Zoals ik al typte; elk debat met U is bij voorbaat zinloos. U leest namelijk niet wat er staat. Ik heb bijvoorbeeld nooit gezegd dat Uw Jodenhaat marginaal is, ik heb het zelfs niet eens over ‘Jodenhaat’ gehad.

    U maakt er vooral weer eens Uw eigen verhaaltje van.

    Uw goed recht natuurlijk, maar vergeet niet dat de karikatuur ook voor Uw rekening is.

    Groet.

 2. Natuurlijk is dit geen leegloop, en geen nieuws.

  Vraag mij dan ook af waarom r-a hier aandacht aan besteed? Tom stond net zoals de hele Van Hecke clan eigenlijk al lang buiten het VB en had zijn ontslag al gegeven. Hun greep naar de macht is mislukt en daarom stampen ze nu door middel van een lekker vals ideologisch sausje om beurt nog eens lekker en georchestreerd na. Dat onnozel gedoe van tijdsgeest hier en verpakking daar is niets meer of minder dan een stok om de hond mee te slaan. Het Vlaams Blok had altijd al gelijk net zoals het Vlaams Belang terug in naam van het Vlaams Blok dat gelijk op de kaart moet blijven plaatsen. De keuze is simpel, het verdict hard; provoceren of doodgezwegen worden. Dewinter weet de juist klepel wel hangen. Een manier van werken trouwens, waaraan al die malcontenten van vandaag hun riante inkomens en zetels te danken hebben.

  Noteer al maar vast in de agenda dat een volgende apotheose in november zal plaatsvinden op een beurs waar normaliter VB’ers nooit welkom waren…

  In ieder geval, blij er van af te zijn!

 3. Tja leegloop?.
  Ik ben er niet zo zeker van .
  Ik vrees dat De Wever de volgende verkiezingen Burgemeester van Antwerpen zal worden en de Winter met zijn partij weer zeer hoge toppen zal gaan scheren let maar op!!.
  De mensen zijn het echt beu dat geknoei hier in Belgie.

 4. Marc Rousseaux

  De leegloop van het VB schijnt verder te gaan, maar toch niet overdrijven, hé! Het is alleen maar de groep rond de nu overleden Mvr. Morel die het niet meer ziet zitten omdat zij weten dat voor hen het uitzicht op “zitjes” en “postjes” nu wel heel gereduceerd is. Voor de blijvers: Filip De Winter heeft (nog eens) gelijk: Vlaams belang moet terug worden wat het Vlaams Blok vroeger was. Een zweeppartij.

Trending

%d bloggers liken dit: