Islam-emiraat Waltham Forest

Men probeert het nu allemaal te minimaliseren en de aanklagers ervan in het verdomhoekje te steken door de daden van de extremistische en gestoorde neoconservatief, een ideologie die nationalisten verwerpen, Anders Behring. Het zou echter fout zijn door te stellen dat de islamisering geen probleem is. Getuige de campagne die “Muslims Against Crusades” gisteren voerde in Waltham Forest, een buitenwijk van Londen. Die wijk werd even uitgeroepen tot een sharia-wijk.

De affiches (hier links afgebeeld) beelden een verbod op alcohol, muziek, sigaretten porno en roken. Het stadsbestuur liet deze affiches dan ook snel verwijderen. Één van de aanhangers van de organisatie, Abu Izzadeen, wist aan The Sun te vertellen dat hij overspeligen gestenigd wil zien en dat vrouwen de boerka moeten dragen. Het opmerkelijke aan deze man is dat hij in hetzelfde bedje ziek is als Anders Behring. Abu Izzadeen is immers een bekeerling en is geboren als Trevor Brooks. In zijn verklaring kan men zien dat hij, net zoals Behring, blijkbaar vooral zijn eigen ideologie bijeen gepuzzeld heeft. Zo is de boerka een typisch Afghaans, en dan vooral Pasjtoen, element. Ook het afschaffen van alle vormen van muziek is iets dat eigen is aan de Taliban, maar organisaties als de Hezbollah en de Hamas gebruiken dan weer volop muziek om hun ideologie te verkondigen.

Het gebruiken van een bepaalde symboliek, die maar zijdelins met de ideologie of religie te maken heeft, vormt opeens het centrum van het debat. Helaas is het een teken van de tijden dat in discussies over de praktische invulling van de maatschappij net die mensen aan bod komen die maar een half idee hebben van de ideologie die zij menen te verkondigen. Men moet maar denken aan destijds de Rote Armee Fraktion die wist te verkondigen dat ze maar “de helft van Marx hebben gelezen, maar alles begrepen hadden“. Wat wel een feit is, is dat de massale instroom van migranten geen stabiele maatschappij produceert en dat de conflicten tussen gemeenschappen steeds groter worden. De oplossing hiervoor is NIET mensen gaan beginnen vermoorden, verre van, maar een humaan remigratiebeleid gericht op de lange termijn.

One comment

Comments are closed.