De voorbije maanden hebben verstandige mensen opgeroepen om een begeleid vertrek van Griekenland uit de Eurozone mogelijk te maken, maar het mocht niet baten: om het gezicht van de Europese elite te redden die ons de euro heeft opgedrongen, en roekeloze banken als ACV-bank Dexia te redden, is er voor 2011 nog maar eens een ‘reddingspakket’ van maar liefst 109 miljard euro goedgekeurd, waarvan 3,7% te betalen door de ‘Belgische’ belastingbetalers.

De Europese fractie van het Vlaams Belang heeft deze cijfers eens tegen het licht gehouden. 3,7% van 109 miljard is meer dan 4 miljard euro, maar toch komt Yves Leterme in het parlement beweren dat het ons ‘maar’ 2,8 miljard euro gaat kosten. We weten natuurlijk wat de verklaringen van CD&V’ers over de euro waard zijn: Jean-Luc Dehaene had ons verzekerd dat dankzij de euro de prijzen niet zouden stijgen en dat er ‘meer financiële stabiliteit’ zou komen… We weten intussen wat daarvan gekomen is.

Maar goed, het Vlaams Belang neemt de 2,8 miljard euro van Leterme als uitgangspunt. In dat geval is de kostprijs nog schokkend genoeg: 259 euro per ‘Belg’. Maar als bovendien rekening gehouden wordt met het feit dat Vlaanderen met Brussel in dit land voor 71% de federale schatkist vult, dan betekent dit dat elke inwoner van Vlaanderen en Brussel liefst 271 euro mag betalen, terwijl een Waal maar 232 euro betaalt. Een doorsnee gezin van vier Vlamingen betaalt dus dit jaar voor Griekenland liefst 1084 euro…

Daarbij moet eraan herinnerd worden dat een eerder steunpakket in 2010 ook al eens 278 euro per Vlaming en meer dan 1000 euro per Vlaams gezin kostte. De Euroramp in Griekenland heeft elk Vlaams gezin van vier personen dus in 2010 al meer dan 1000 euro gekost, in 2011 al meer dan 1000 euro gekost, en sinds het begin van de crisis dus al meer dan 2000 euro gekost.

Bij dat alles gaan tal van economen en specialisten ervan uit dat Griekenland vroeg of laat failliet zal gaan, waardoor al dit geld definitief verloren zal zijn… Het Vlaams Belang blijft als enige partij duidelijk zeggen dat Vlaanderen niet de melkkoe van én België, én Wallonië, én de EU, én de eurozone kan zijn. ‘ Wij willen Vlaams geld in Vlaamse handen’, zo klinkt het bij Europees parlementslid Philip Claeys. ‘Door van de EU een transferunie naar onzalig Belgisch model te maken vergooien de traditionele politici de welvaart van deze en toekomstige generaties. Voor Vlaams Belang mag een uitstap van Griekenland en andere zuiderse landen uit de euro géén taboe zijn’.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d