Latino’s verenigen zich met de Tequila Party als antwoord op de Tea Party

De bekende ‘Tea Party’ in Amerika heeft een antwoord gekregen vanuit Latijns-Amerikaanse hoek. Als reactie op het grote succes van de Tea Party richtten de – in Amerika verblijvende – Latino’s samen met de Republikeinse DeeDee Garcia Blase de ‘Tequila Party’ op. En neen, dit is geen grap! We geven toe dat het idee ook wel uit het rechts-radicale kamp zou kunnen komen gezien het hoge humorgehalte van de naam.

De mensen achter de Tequila Party willen een beweging vormen die zich zal bezighouden met het opsporen en aansporen van Latino’s om bij de komende Presidentsverkiezingen een vuist te vormen tegen de Tea Party. Deze laatste wordt verweten van een anti-immigratie beweging te zijn. Ook verzet de nieuwe beweging zich tegen de strenge wetgeving aangaande illegalen. Zoals iedereen weet verblijven er duizenden illegale Latino’s op het Amerikaanse vasteland.

Volgens de bezielers van de Tea Party heeft de Tequila Part geen enkele kans op overleven. Niet alleen omdat het aantal ‘leden’ nooit van die omvang zal zijn dat ze kan wegen op het beleid, maar vooral omdat de Tea Party organisch tot stand is gekomen de voorbije jaren vanuit de onderbuik van de conservatieve Amerikaan, terwijl de Tequila Party een spontane opwelling is in de zin van: “Kijk, we hebben een naam, die klinkt leuk, laten we er nu een beweging van maken die we gaan doen lijken op de Tea Party.” Zo werkt het niet zeggen de oprichters van de Tea Party.