Rellen in Gent: Turks tuig valt Vlaamse supporters aan – reactie VB-Belfortploeg

Om hun multiculturele leugen te redden startten de klassieke media meteen met ‘operatie leugen’, door te zeggen dat er ‘twee kampen’ waren.  Toppunt is vandaag de linkse gek Walter Pauli in De Morgen, die in het editoriaal van de extreem-linkse anti-Vlaamse krant schrijft dat het Turkse tuig het ‘slachtoffer’ was.  De Morgen, de krant die durft liegen over alles, zelfs iets waar duizenden getuigen en filmbeelden van bestaan…

De politievakbond VSOA spreekt over politiek geïnspireerde onkunde, waarbij een geitenwollensokkenbeleid – waarbij agenten zonder gevechtsuitrusting naar het Turkse tuig werden gestuurd met alle verwondingen vandien – wordt gehekeld.

De Vlaams Belang-Belfortploeg in Gent heeft als volgt gereageerd:

‘Sinds jaar en dag probeert het paarse stadsbestuur van Gent de mythe overeind te houden dat er in Gent geen problemen zijn met de immigratie en dit dankzij een ver doorgedreven en zeer duur multicultureel beleid.  Deze ballon werd gisteren plots en brutaal doorprikt door de rellen die zich naar aanleiding van de voetbalwedstrijd België Turkije in en rond de Kouter hebben voorgedaan.

 

De Vlaams Belang gemeenteraadsfractie hoopt dat het stadsbestuur ten gevolge van deze incidenten een meer realistische koers zal gaan varen en dat het vooral de nodige lessen uit het gebeuren zal trekken.  De grootste twijfel mag hieromtrent echter gekoesterd worden.

 

Wij hoorden vanmorgen schepen De Regge die waarnemend burgemeester is op de radio de feiten tot kleine incidentjes bagatelliseren., terwijl er toch dertig gewonden vielen en een politiewoordvoerder verklaarde dat een aantal Turkse hooligans toen zij terugkeerden naar hun wijk een spoor van vernieling achter zich lieten.

 

Schepen Resul Tapmaz bakte het zo mogelijk nog bruiner door te beweren dat de agressie van twee kanten kwam. Iedereen is het er nochtans over eens is dat de incidenten begonnen op het ogenblik dat de rode duivels een eerste doelpunt maakten en hun supporters door een aantal jonge Turken met allerlei projectielen werden bekogeld.

 

Er is dus blijkbaar nog steeds geen einde gekomen aan de ideologische blindheid van het stadsbestuur. Dit is erg want wie de waarheid niet wil zien kan een probleem nooit oplossen.

 

Wat er ook van zij gemeenteraadslid Francis Van den Eynde zal op de eerstvolgende commissie algemene zaken burgemeester Termont over een en ander aan de tand voelen.’

O ja, na het hele spektakel werd uiteraard niemand aangehouden.  Alle arrestanten werden weer losgelaten. Daar zal het Turkse tuig zéér van onder de indruk zijn.